Groepen - Workshops

In verband met de corona afspraken zullen er voorlopig geen workshops gegeven worden

Wil je met een groep van meer dan 5 personen logeren in het gastenverblijf, dan is het mogelijk om een of meer workshops bij te boeken. De workshop wordt verzorgd door iemand van Casella. Je kunt je wens aangeven in het reserveringsformulier.

Godly Play
Godly Play is een manier om een verhaal op verschillende manieren binnen te gaan en te verdiepen. Je kunt kiezen voor een verhaal over Augustinus of een Bijbelverhaal. Dit verhaal wordt door een Godly Playverteller vertelt met materiaal. Daarna wordt er een gesprek gevoerd over het verhaal. Bij dit gesprek gaat het om de verwondering, het vinden van wat jou raakt en waar het verhaal over jou gaat. Er is geen Bijbelkennis voor nodig en er is geen goed of fout antwoord. Na het gesprek is er de mogelijkheid om op een persoonlijke manier het verhaal nog wat dieper in te gaan. Dit kan op een creatieve manier gedaan worden maar je kunt ook kiezen voor een moment van stilte. We komen aan het eind weer terug in de kring waarin we ook het verhaal gehoord hebben. Samen zeggen we dank voor alles wat we gedeeld hebben. 

Lectio Divina
Door de eeuwen heen hebben kloosters een heel eigen manier van Bijbellezen ontwikkeld. Namelijk de ‘goddelijke lezing’, een vorm van mediterend Bijbellezen. Tijdens deze workshop leer je de stappen van deze methode. Op deze manier gaan de teksten uit de Bijbel op een heel nieuwe manier spreken. Je leert hoe je ze persoonlijk kan maken, maar ook hoe je de teksten voedend kan laten zijn voor je relatie met God. Ben je eenmaal bekend met deze methode, dan kan je het op alle mooie teksten toepassen die je in je leven tegenkomt.

Zeepsteen bewerken
Dit is echt een workshop waar je je handen uit de mouwen kan steken. Twee uur lang ga je onder begeleiding en in stilte aan de slag met het maken van je eigen zeepsteenbeeldje. Langzaam ontdek je de vormen die in de steen verborgen liggen en datgene waar je diep van binnen zelf uitdrukking aan wilt geven. Ervaring is niet nodig. Het prettige van zeepsteen is dat het altijd mooi wordt. En natuurlijk is het altijd jouw eigen verhaal dat daar opeens zichtbaar wordt.

Labyrint lopen
In de kloostertuin ligt een groot labyrint van ruim 1 kilometer. Een labyrint bestaat uit een enkele weg die op onnavolgbare wijze cirkelt rond een open midden. Het bewandelen ervan brengt je haast als vanzelf in een meditatieve staat. Aan de hand van enkele vragen en een korte inleiding leer ook jij gebruik te maken van deze meditatievorm, die al bestaat sinds de Middeleeuwen. Ideaal als je eens stil wilt staan bij hoe jouw leven loopt, welke bochten en onverwachte wendingen er zijn geweest en wat jij al met al in het midden wilt plaatsen.

Stiltewandeling
Rond klooster Casella liggen de prachtige bossen van het Gooisch Natuurresservaat. De ideale omgeving om in stilte te wandelen en te luisteren naar de wind, de bomen en de dieren. Om je wandelervaring nog verder te verdiepen, krijg je bij een stiltewandeling enkele persoonlijke vragen aangereikt. Daar denk je in jezelf over na, maar er is ook gelegenheid om uit te wisselen met anderen. Je zult merken dat het gesprek met jezelf en je groepsgenoten al snel de diepte in gaat.