Over ons - Intreden

Met de keuze voor een kloosterleven als Augustines, kies je voor een leven volgens de spiritualiteit van Augustinus. Een leven in vriendschap waarin we met vallen en opstaan samen op weg zijn naar God.

Gezamenlijk leven

Het ritme van gebed vormt de grond onder ons gezamenlijk leven. Je combineert je leven binnen het klooster met een deeltijdbaan. Daarnaast dragen we samen de activiteiten die nodig zijn voor het bieden van een plek voor Stilte en Ontmoeting voor jonge mensen.

Wat zijn de stappen?

Na een meeleefperiode van een jaar heb je de mogelijkheid om bij ons in te treden. Je wordt aspirant-lid (novice) van de fraterniteit en na wederzijds instemmen doe je de tijdelijke geloften. Maximaal drie jaar later kun je een aanvraag doen voor de geloften voor het leven. Tijdens al deze fases zorgen we voor goede begeleiding en vorming.

Voor wie?

Intreden is mogelijk voor mensen tussen 20 jaar en 40 jaar. Verder vragen wij van je dat je fysiek en mentaal gezond genoeg bent om zelfstandig te wonen en voor jezelf te zorgen.

Meer informatie

Vraag je je af of het religieus gemeenschapsleven iets voor jou is? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kijk in de agenda voor het eerstvolgende meeleefweekend om alvast van ons kloosterleven te proeven!