Inspiratie

Eén van hart en ziel op weg gaan naar God, uitgaande van wat Augustinus en Jezus ons voorgedaan hebben. God is de kern, maar het zoeken naar Hem en het samen op weg zijn is toch wel typisch augustijns; het op zoek zijn is de reden van ons samen leven, zelfs zonder dat er pasklare antwoorden zijn. Zoekers zijn we, levend vanuit de leefregel, binnen de vertrouwde nestgeur en cultuur, getekend door onze stichter. Een leven van persoonlijk en gezamenlijk gebed, gastvrijheid, ontmoeting, stilte, naastenliefde, vriendschap. Dat is wat ons inspireert en bindt.

Pater Sebastianus van Nuenen, stichter van onze congregatie Augustinessen zei, als er een groep zusters naar een nieuw klooster verhuisde: “Ga er wonen en luister naar de behoeften van de mensen om je heen.” Zo begon ooit onze opvang voor dakloze moeders met kinderen. En zo ontstond ook onze huidige plek dankzij iemands vraag: “Kunnen jullie een plaats creëren voor jonge mensen die op zoek zijn naar stilte?”

Een andere belangrijke inspiratiebron is Taizé, dat mooie dorpje in de Bourgogne waar jaarlijks duizenden jonge mensen naartoe trekken om inspiratie op te doen. In Casella voelen we ons sterk verbonden met deze oecumenische broedergemeenschap. We zijn geïnspireerd door de manier waarop Taizé ruimte schept om samen met anderen op weg te zijn, te vieren, werken, eten en plezier te hebben. Teksten van oprichter Frère Roger en huidig prior Frère Alois raken ons door hun eenvoudige Godsvertrouwen.

regenboog
Taize-lampje