Stilte en Ontmoeting

‘Door het warme welkom voel je je meteen thuis hier. De spanning van thuis valt weg en je kunt je overgeven aan de rust die hier heerst. Door jullie ontspannen en vooral ongedwongen programma, had ik eindelijk tijd voor wat er in het dagelijkse leven nogal eens bij inschiet: ikzelf.’
(Gast Casella)

Op ons terrein in de bossen van Hilversum kunnen jonge mensen van achttien tot 35 jaar te gast zijn op onze plek voor Stilte en Ontmoeting. We hopen dat je je welkom voelt, los van hoe of wat je gelooft. We zijn samen op weg.

Waar nu ons woonhuis, gastenverblijf en gebedsruimte staan, bevonden zich vroeger een boerderij, schuur en hooiberg. In 2013 is alles vernieuwd tot een plek waarvan we hopen dat je je er thuis kunt voelen. Een plek die rust en inspiratie biedt. Centraal op het terrein ligt de gebedsruimte, gebouwd op de plaats van de oude schuur. Symbolisch gezien van groot belang: namelijk tussen de boerderij van de gasten en het woonhuis van onze leefgemeenschap in. Het is de plaats van ontmoeting met elkaar, met de stilte, met God.

De oude hooiberg is nu Stiltehuisje. Een bijzondere plaats om even alleen te zijn en echt stil te worden. Daarnaast ligt het labyrint, gemaakt naar het model van Chartres. Het nodigt je uit voor een loopmeditatie. Zowel het stiltehuisje als het labyrint zijn ook voor toevallige passanten in het bos vrij te gebruiken. In het gebedsbos, gelegen achter de boerderij, is een wandeling uitgezet langs citaten van Augustinus. Die biedt volop ruimte tot stilte, meditatie en gebed op jouw eigen manier.

 

stiltehuisje