Meehelpen

Casella heeft vrijwilligers nodig…
Er zijn enkele vacatures:
Gastvrouwen/heren voor de boerderij
Koks in de keuken bij Casella
Bestuurstaak voor Stilte en ontmoeting bij Casella
Redactie Stad Gods het tweemaandelijks blad
Grasmaaien om de 14 dagen tussen mei en oktober of werk in de tuin

 Als je denkt:
Dat is iets voor mij, daar wil ik iets meer over weten!

 Mail naar: info@casella.nl

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar en hebben een bijzondere plaats in ons bestaan. Als je vrijwilliger bij ons bent, bieden we je een speciaal programma aan en je krijgt de ruimte om jouw bijdrage te leveren aan onze plek voor Stilte en Ontmoeting. Als je wilt weten of het ook voor jou mogelijk is om bij ons vrijwilligerswerk te doen, neem dan contact met ons op.

De deur open doen
Er zijn op dit moment tien jonge vrouwen en mannen die onze plek voor Stilte en Ontmoeting fysiek ondersteunen. Omdat we vooral jonge mensen ontvangen, zijn de gastheren en gastvrouwen ook jong. Als er groepen zijn, is hun aanwezigheid tussen 11.00 en 15.00 uur heel zinvol. Ze organiseren het middaggebed en gaan mee voor tijdens de dienst, ze eten samen met de gasten en zijn aansluitend eventueel beschikbaar voor een gesprek. Zo vergroten zij de draagkracht van Casella en dragen zij bij aan het bestaan van een zinvolle plek.

Interieur verzorgen
We kunnen altijd mensen gebruiken die willen helpen om kamers en verblijfsruimte  schoon en gastvrij te houden. Het gaat echter niet alleen om het klassieke schoonmaakwerk, maar ook om aandacht voor ons interieur. Staat alles nog op de goede plek, staat er een vers bloemetje op tafel. Dat soort dingen. Je bent bij ons letterlijk iemand die het interieur verzorgt.

In de tuin werken
De tuinen op het terrein van Casella vragen heel wat onderhoud. We hebben ook een moestuin waarin altijd wel werk te doen is. En het is natuurlijk heerlijk om uit eigen tuin te eten en in de aarde te wroeten.

Je kunt ons helpen in de tuinen, zonder dat je je verplicht tot een terugkerende taak. Je kunt bijvoorbeeld een paar dagen te gast zijn en dan dagelijks een paar uur in de (moes)tuin werken. Maar ook als je een paar dagen de tijd hebt, maken we graag kennis met je, om te zien wat jij bij ons kunt doen. Naast het tuinwerk kun je dan deelnemen aan onze gebedstijden. Zo stel je je eigen ‘groene retraite’ samen.

Voorwaarde is dat je groene vingers hebt en zelfstandig aan de slag kunt.  Dus… zie jij wat er moet gebeuren in een tuin? Weet je van aanpakken en lijkt het je wel iets om het werk buiten te combineren met aandacht voor je innerlijk? Bel ons op, en dan maken we een afspraak.

maaltijd bij casella