Labyrint

‘We hoeven de weg naar God niet meer te zoeken.
We hoeven maar op te staan en te gaan lopen.’
(Augustinus)

labyrint en boerderij

Op ons terrein, tussen het stiltehuisje en de boerderij, ligt een groot labyrint, gemaakt volgens het model van het labyrint van Chartres. Het nodigt je uit tot een loopmeditatie. Je kunt het pad alleen lopen, met een groep, of tijdens een workshop, begeleid door iemand van Casella.

De aanleg van het labyrint was voor ons een wens die uitkwam. Jaren geleden bezochten we de kathedraal van Chartres en waren onder de indruk van het labyrint dat daar ligt. Al twaalfhonderd jaar geleden trokken pelgrims daar naar toe. Het was een bijzondere ervaring om ook de lijnen te belopen, die al vanaf de dertiende eeuw gevolgd worden.

Je kunt het labyrint lopen als een meditatieve weg. Anders dan bij een doolhof is het een geleid pad. Je kunt er dus niet in verdwalen. Je hoeft de weg slechts te volgen. Daardoor kun je je aandacht meer op je weg naar binnen richten. De gang door het labyrint staat symbool voor je eigen levensweg en niet zelden ontmoet je jezelf als je het loopt.

Interesse in een workshop labyrint lopen? Neem dan even contact met ons op. Ons labyrint is voor iedereen vrij toegankelijk.

Welkom… en ga je weg!

Neem hier een kijkje bij ons labyrint:

 

zonnebloem op casella